bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.
Intoarce-te la pagina principala

 
Click pe poza pentru marire
VIDEO
In bostanariile afectate de grindina pepenii au fost cultivati din nou
 
Anul acesta grindina a compromis aproape jumătate din
cultura de pepeni de la Smeeni
22.07.2014
Dacă ploile din aceasta vară capricioasă au făcut ca pe arii extinse in Câmpia Baraganului porumbul sa crească peste 2 m, iar plantele sa aibă si cate 2-3 știuleți, situația nu este la fel de îmbucurătoare la cultura de  pepeni. Grindina,  care a bătut cu multă putere in unele locuri din Smeeni, a făcut ca aproape jumătate din suprafata cultivata cu pepeni  sa fie distrusă. Oamenii sunt resemnați și deja se gândesc sa cosească bostănăriile, acolo unde iarba a invadat toata suprafața cultivată cu pepeni. Unii nici măcar nu se mai gândesc că ar putea sa ceară despăgubiri.
" A bătut piatra in toată zona, ne-a invadat iarba, doar ceapa si dovlecii se fac, in rest nimic. Nimeni nu va manca vreun pepene de aici. Au mai rămas cațiva galbeni,  dar verzi nu se va face niciunul" ne-a declarat dezamăgit un localnic care anul trecut a fost paznic la o parte din pepenii sătenilor din Smeeni.

Pentru că in unele locuri chiar nu a mai rămas nici un vrej de pepene, unii dintre săteni imediat după ce s-a oprit grindina,  au fost nevoiți sa-i cultive din nou. Acum, când aceștia ar trebui sa fie copți si gata de cules, nu au decât 2-3 frunzulițe si poate, daca vremea o va permite vor ajunge și ei sa fie gata de mâncat abia peste o lună.

De câțiva ani la Smeeni cei care cultiva pepeni au parte numai de necazuri. Anul trecut si in urma cu doi ani, ciorile au distrus cea mai mare parte din bostănării, iar anul acesta dușmanul numărul unu a fost grindina. De aceea pe viitor, cea mai buna soluție pentru agricultori, ar fi asigurarea culturilor, astfel vor putea să fie despăgubiți în urma acestor calamități naturale.